(FOTO) Pročitajte poruke koje je Emira pisala. Žalila se na sistem, kako joj niko ne želi pomoći

Nažalost još jedna tragedija obilježila je novembar u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Anel Bećirović likvidirao je svoju 31-godišnju suprugu Emiru Maslan. Mladu majku iz Sarajeva sistem nije zaštitio. Koristila je sve što je imala na raspolaganju da zaštiti sebe i dijete, ali nije uspjela.

Tokom boravka u sigurnoj kući u koju je otišla jer nije imala drugi izlaz i način da pobjegne od svakodnevnog maltretiranja strepila je za svoj i za život djeteta, piše Crna-Hronika.

“Trebala je biti u Sigurnoj kući”

“On je bio narkoman. Maltretirao je na svaki način, niko je nije htio zaštititi, pomoći joj da obezbijedi siguran život za sebe i dijete. Prijetio je i njenoj porodici”, priča nam žena koja je prošla istu golgotu i sa Emirom provela određeno vrijeme u sigurnoj kući za Crnu-Hroniku.

Dodaje kako se borila da dijete zaštiti od trauma, stresa, jer je svaki susret sa Anelom Bećirovićem bio nova trauma, novo iživljavanje, udarci i bol. 

“Borila se da dijete zaštiti. Žalila se na rad Centra za socijalni rad Novo Sarajevo. Posebno je bila razočarana kada joj je socijalna radnica rekla da će  je Centar tužiti jer ne da dijete ocu, narkomanu.

MUP KS o likvidaciji u Sarajevu: E.M. se nije pojavila na poslu, A.B. je htio izvršiti suicid

A on je dolazio po njega kada je htio, nije ga vraćao na vrijeme, isključivao bi mobitel kada ga uzme, dodaje sagovornica koja krivce za smrt mlade majke vidi u sistemu, MUP-u KS, Tužilaštvu koje mu je za premlaćivanje i kontinuirano iživljavanje ranije izrekao kaznu od samo tri mjeseca zatvora, ali i Centru za socijalni rad koji nikada nije bio podrška mladoj majci i njenom djetetu.

Pored Anela maltretiranje je vršila i Mukelefa njegova majka. A sve je počelo kada je ona tražila DNK od 4-godišneg djeteta. Nisu vjerovali da je to njihovo djete.

Portal Crna-Hronika donosi vam poruke koje je Emira pisala svojim kolegicama, prijateljicama. Žalila se na sistem, kako joj niko ne želi pomoći. Nažalost nje više nema.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79