Prodaja vakufske imovine: Reis Kavazović napokon priznao malverzacije muftije Kozlića?

Kako Islamska zajednica brine o imovini muslimana, najbolje se vidi na primjeru vakufske imovine u Banja Luci. Dolje ispod je tekst objavljen u Avazu zamislite u februaru 2015., u kojem stoji kako je grupa Bošnjaka iz Banja Luke ubjeđena da muftija Kozlić planira rasprodaju mezarja i Hadži Babinog vakufa.

Piše: Nihad Beganović

”Muftija Kozlić odbacuje sve optužbe”, piše autor teksta, da bi na sjednici Sabora IZ BiH nakon šest godina reis Kavazović konačno priznao i rekao kako je bivši muftija nesavjesno postupao.

“Prodaja vakufske imovine od strane bivših zvaničnika (predsjednika i glavnog imama) i nesavjesno postupanje bivšeg banjalučkog muftije, nanijelo je hljagu na obraz IZ-e. Ne samo da je bilo neovlaštenog prometovanja imovinom MIZ Banja Luka, već i poklanjanja te imovine, njenog preknjižavanja i sklapanja štetnih ugovora. Medžis IZ-e Banja Luka, Muftijstvo banjalučko i Vakufska direkcija su pokrenuli imovinsku i krivičnu tužbu protiv lica i državnih službenika”, rekao je 29.05.2021. za govornicom Sabora Islamske zajednice reis Kavazović.

Umjesto da se u odmah u februaru 2015. pošalje nezavisna komisija u Banja Luku da ispita slučaj, Rijaset je potpuno ignorisao vapaje ono malo naših povratnika u šeheru. Provodili su golu silu i svojom šutnjom iživljavali se nad ljudima kojima treba svaki vid podrške.

Naravno Rijaset nikada nije čuo ni za kakvu komisiju jer ista očigledno ne postoji. Dobri naši “rijasetovci” sve završavaju interno u kafićima i restoranima da se niko nikome ne bi zamjerio.

Zvanična odluka reisa: Smijenjen muftija Osman ef. Kozlić

Inače, muftija Kozlić je u septembru 2019. čak bio imenovan za muftiju Zapadne Evrope, pa je onda smijenjen pa opet imenovan na neku od funkcija u Evropi.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79