Prodaje se imovina SFRJ giganta, nema ko nije imao njihov proizvod

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je prodaju pravnog lica “Sloboda aparati” iz Čačka, javlja beogrdski Blic.

Bivša fabrika bit će ponuđena 25. maja ove godine, po početnoj cijeni od 126,3 miliona dinara (oko milion eura), što je pola procijenjene vrijednosti.

Na prodaju je oglašena pokretna i nepokretna imovina, tj. 15 objekata u Čačku, oprema i zalihe na lokaciji Ljubić, kao i vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Ovo je druga prodaja imovine ovog pravnog lica.

Prva je oglašena početkom 2021. godine. Tada je organizovan tender za prodaju imovine u selu Pridvorica, tj. građevinskog zemljišta na nešto manje od 5 hektara, devet zgrada, oprema i zalihe.

Tada je na prodaju oglašeno i 7 imovinskih cjelina, između ostalih i lokal u Novom Sadu, dvosoban stan u Čačku i vozila.

Fabrika “Sloboda Aparati” bankrotirala je prije 4 godine, u aprilu 2018. godine, rješenjem privrednog suda u Čačku.

Bankrot fabrike uređaja za domaćinstvo je proglašeno pošto u tom trenutku niko od ovlaštenih nije podnio prijedlog plana reorganizacije stečajnog dužnika. Proizvodnja u fabrici je zaustavljena još 2005. godine.

Decenijama unazad, maltene sva domaćinstva u bivšoj SFRJ su se koristila uređajima iz ove fabrike. Gotovo mitski status među narodom i dan danas uživa čuveni usisivač “Sloboda-Čačak” ne toliko zbog ljepote dizajna, i sigurno ne zbog buke koju je proizvodio, već zbog njegove izdržljivosti i dugotrajnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79