(VIDEO) Prodajom limunade i kokica do prvog džeparca

Dragan, David i Simon, vrijedni su dječaci, preduzetničkog duha. Vrele dane tokom raspusta koriste kako bi zaradili džeparac prodajom limunade i kokica, a u planu imaju kupovinu bazena.

Svaki dan u isto vrijeme, tri nasmijana dječaka ispred kuće jednog od njih, prodaju kokice i limunadu u Bijeljini. Osim što zarađuju novac, u namjeri da kupe bazen, njihove zadovoljne mušterije se malo okrijepe na putu do kuće. Sve u ponudi, gdje se povremeno nađu i palačinke i lizalice je po cijeni od pola marke.

“Došao sam na tu ideju, jer mi već par godina hoćemo da pokrenemo neki biznis kako bi sakupili džeparac i kupili nešto zajedno. I došli smo na ideju da rpodajemo limunadu, a uz to i kokice. Naš drug je imao i aparat za kokice pa nam je lako da pravimo. Sve je po pola marke. Posao ide dobro, ima zarade svaki dan”, kaže mladi preduzetnik, dvanaestogodišnji Dragan Mitrović, ispred čije kuće se, u bijeljinskom naselju Krušik i nalazi tezga.

“Već smo godinama o tome razmišljali. Pošto moja tetka ima radnju, pitao sam je da kupim aparat za pravljenje kokica, ona je meni rekla da već ima jedan koji koristi i da će mi ga dati. Počeli smo da radimo i tako smo razvili biznis. Pored kokica u prodaji imamo i limunadu, nju uvijek pravimo, a ponekad i palačinke”, dodaje prijatelj i partner u poslu, dvanaestogodišnji, David Varga.

“Ja sam partner i jedan od najboljih drugara i dajem im moralnu podršku. Vjerovatno ću početi i svako jutro da im pomažem. Pored moralne podrške pomažem i u dodatnim poslovima, donosim stvari i iznosim, pomažem da se sipa limunada, idem u nabavku”, kaže treći ortak, desetogodišnji Simon Gavrić.

Najveća potražnja vlada za kokicama. Roditelji pomažu oko palačinaka, sve ostalo dječaci spremaju sami, a sav zarađeni novac biće investiran u kupovinu bazena.

“Pošto smo razmišljali da kupimo a nismo imali para, dogovorili smo da do novca dođemo prodajom kokica”, pojašnjava David.

“Bazen košta oko 500 maraka, a nama zarada dobro ide, pa smo do sada skupili 50 maraka”, dodaje Dragan.

Radno vrijeme je od 10h-14h. Onda prave pauzu za ručak i odmor. Na tezgu ponovo izlaze od 17h i rade do 20h, posle čega se igra fudbal. Od jakog Sunca štiti ih suncobran.

“Još jedan ili dva partnera eventualno bi mogli doći u obzir da nam se priključi. Više ne, jer veća nas ima dosta”, navodi mladi Simon za BN

Dnevni pazar, svako veče se bratski dijeli na ravne časti. Kažu da prodaja dobro ide, te da su na putu da ostvare svoj mali san i cilj i konačno, kupe bazen.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79