Prodajom pica počela humanitarna akcija za Slobodanovo novo srce

Humanitarna akcija za liječenje Slobodana Kovačevića (30) iz Broda, kojem je hitno potrebna transplatacija srca, održava se danas ispred hotela “Jelena” u sklopu TC “Emporium” u Banjaluci.

Naime, ispred restorana “Jelena” prodaju se pizze za pet KM koje pripremaju pizza majstori Siniša Malešević uz pomoć svima već poznatog chefa Bojana Dragića, a sav novac od prodaje biće doniran za liječenje Slobodana Kovačevića.

Malešević, jedan od organizatora, ističe da je zadovoljan odzivom građana.

“Od donatora smo dobili materijal za 250 pizza, mada nam je menadžment hotela ‘Jelena’ rekao da će, ukoliko to potrošimo u nekom doglednom vremenu, oni ustupiti materijal, tako da možemo raditi i dalje”, kaže Malešević.

Dodao je da danas planiraju da naprave oko 400 pizza.

“Cijena pizze je 5 KM, ali su građani veoma darežljivi i ostavlju u kutiju i više novca”, kaže Malešević.

Prema njegovim riječima, preduzeće “Rema trade” ustupilo im je opremu za pripremu pizza, preduzeće “Carpas” je doniralo materijal za pripremu pizza, a preduzeće “Frutela” brašno, pizza sos…

Na svakoj kutiji je napisan humanitarni broj za Slobodana – 1457 koji će građani mogu pozvati i tako darovati jednu KM za njegovo liječenje.

Kovačeviću je u februaru na Kliničkom centru Srbije na klinici za kardiohirurgiju u Beogradu uspostavljena dijagnoza dilativna kardiomiopatija, opasna bolest srca koja se uglavnom ne prepozna na vrijeme pa se i liječenje ne započne na vrijeme.

Kako bolest napreduje, srčani mišić sve više slabi i smanjuje se njegova pumpna funkcija i održavanje normalnog ritma srce, te je zbog ozbiljnosti situacije i životne ugroženosti Kovačević indikovan za transplataciju srca koju je potrebno što prije obaviti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79