Prodao 13-godišnju ćerku: Navodili je na prosjačenje i prostituciju

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je, a sud potvrdio optužnicu protiv osobe inicijala N.M. (35) iz ovog grada zbog sumnje da je maloljetnu ćerku prisilio na udaju za B.Š., za šta je od njegove porodice primio novčanu naknadu.

On je optužen za trgovinu ljudima, kao i za verbalno i fizičko nasilje u porodici kojim je trinaestogodišnju kćer prisilio na vanbračnu zajednicu.

“Tužilaštvo Distrikta optužilo je N.M. da je u aprilu 2020. godine, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, nakon uzimanja novčane naknade od porodice Š., toj porodici predao svoju trinaestogodišnju kćer radi prisilnog stupanja u vanbračnu zajednicu. Nakon što je pobjegla, on je žrtvu uz prijetnje i uslovljavanja vratio porodici Š., a nakon novog bjekstva policija je maloljetnicu u zapuštenom stanju pronašla u gradu, poslije čega je smještena u namjensku ustanovu”, navedeno je u optužnici.

Pored trgovine ljudima, N.M. je optužen i da je prethodno vršio nasilje nad njom, čineći to i prema supruzi, verbalno i fizički ih zlostavljajući najčešće pred drugim maloljetnim članovima porodice, natjeravši tako trinaestogodišnjakinju na vanbračnu zajednicu, zaključuje se u optužnici dostavljenoj Osnovnom sudu Distrikta.

U nastavku postupka, sud je u cijelosti potvrdio optužnicu kojom se N.M. tereti za krivično djelo trgovine ljudima s propisanom kaznom zatvora od najmanje deset godina.

Uz to, optužen je i za krivično djelo nasilja u porodici za koje se može izreći kazna zatvora od jedne do pet godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79