Prodao se hotel “Igman” za 5 miliona KM

 

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potvrdio je za Klix.ba da bi posljednji, trinaesti javni poziv za prodaju hotela Igman mogao biti uspješan. Pojavio se kupac, ali njegovo ime još ne mogu otkriti.

Kantonalna agencija za privatizaciju (KAP) dobila je ponudu za ovaj hotel od 5 miliona i 105.000 KM kao iznos početne cijene, te 10 miliona i 407.881 KM za trogodišnju investiciju kojom je planirana obnova i revitalizacija hotela i pratećih sadržaja.

“Plan investicije podrazumijeva trogodišnje ulaganje u revitalizaciju hotela Igman, a ponuđač je predložio program investiranja koji uključuje investiciju od 2 miliona i 122.470 KM u prvoj godini, u drugoj godini 3 miliona i 281.000 KM i 5 miliona KM u trećoj godini. Prema pravilima javnog poziva, ponuđač je pristao zadržati hotelsko-ugostiteljske i sportsko rekreativne djelatnosti hotela Igman, te je shodno svemu navedenom, prema ocjeni Komisije za ocjenjivanje ponuda, zadovoljio tražene uvjete po javnom pozivu“, naveo je ministar Delić.

Podsjetio je i da su kriteriji posljednjeg Javnog poziva podrazumijevali početnu cijenu od 6.926.000,00 KM, te investicije u ukupnom iznosu od 10.000.000,00 KM u roku od tri godine od dana zaključenja Ugovora.

“Treba napomenuti i da je hotel ‘Igman’ prodavan čak jedanaest puta s nižom početnom cijenom od pet miliona, a 2008. godine bio je prodat za 3,5 miliona KM. Međutim, ponuđač je u nekoliko navrata tražio produženje roka za potpisivanje ugovora, a obzirom da do potpisivanja istog nikad nije došlo, Komisija je prodaju proglasila neuspjelom 21.12.2009. godine”, istakao je ministar. Obzirom da je ova ponuda zadovoljila kriterije javnog poziva ostaje da vidimo hoće li hotel Igman konačno imati priliku da ponovo zasja starim sjajem.

  Migranti u USK od svojih porodica kriju u kakvoj se situaciji nalaze u BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79