Prodato nekadašnje sjedište Agrokomerca

U Općinskom sudu Velika Kladuša održana je prva prodaja poslovno-upravne zgrade Agrokomerca, i to putem usmenog javnog nadmetanja.

Nadmetanju su pristupila dva ponuđača, preduzeće Brokerimo iz Velike Kladuše te fizičko lice Tarik Dizdarević, koji je, nakon iznošenja najniže ponude, odustao.

S obzirom na odustajanje drugog ponuđača, poslovno – upravna zgrada, poznata kao SOUR prodana je preduzeću Brokerimo d.o.o. iz Velike Kladuše za 2.704.456 KM.

Procijenjena vrijednost ove nekretnine bila je oko 5,6 miliona KM, te se s obzirom na prvu prodaju, ova nepokretnost mogla prodati za iznos od 50 posto procijenjene vrijednosti, piše Radio Velika Kladuša.

U izvršnom postupku tražioci izvršenja bili su radnici Agrokomerca posredstvom advokata, a koji imaju pravosnažna sudska potraživanja od svoje firme. Sutkinja koja je vodila ovu prvu prodaju nepokretnosti bila je Dragana Đerić – Cerović.

Preduzeće Brokerimo dužno je u roku 30 dana da uplati ponuđeni iznos, a ukoliko ne deponuje navedeni iznos Sud će prodaju proglasiti nevaljanom i zakazati drugo ročište za prodaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79