Prodavač diploma je slobodan čovjek i prima platu iz budžeta!

Prije skoro mjesec dana Žurnal je objavio istraživanje o kupovini diploma u Bosni i Hercegovini. Za 17 dana preko posrednika Senada Pehlivana dobili smo diplomu srednje medicinske škole. Prodavač diploma Senad Pehlivan slobodan je čovjek i uz to prima platu iz federalnog budžeta.

ŠOKANTNO: za 17 dana moguće je steći diplomu Srednje medicinske škole

Senad Pehlivan zaposlen je na mjesto refernta za zaštitu na radu u Javnoj ustanovi Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin u Fojnici.

Direktor ove ustanove Adis Ramić za Žurnal kaže da je “iz kuloarskih priča” čuo šta njegov uposlenik zaista radi. Prodaja diploma za direktora Ramića ne predstavlja problem jer te aktivnosti Pehlivan obavlja u “privatno vrijeme” a ne u okviru radnog vremena.

“Obzirom da sam ja vršilac dužnosti ovdje i da on dolazi na radno mjesto, da obavlja svoje poslove u toku radnog vremena, ja nisam imao na osnovu čega da poduzimam bilo koje druge radnje za njegove aktivnosti van radnog vremena”, kaže Ramić.

Više možete pročitati na OVOM linku.

Crna hronika / Žurnal

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79