Produžen pritvor četvorci osumnjičenoj za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića

Produžen pritvor četvorci osumnjičenoj za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića


Osnovni sud Brčko distrikta BiH produžio je mjeru istražnog pritvora za Nihada Hukića, Suvada Djedovića, Suana Halilovića i Samida Šabanovića, koji su osumnjičeni za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz Ratkovića kod Čelića.

Zejćirović je otet, mučen i ubijen 17. novembra prošle godine u rejonu Vučilovca na rijeci Savi. Njegovo beživotno tijelo 18 dana kasnije u kanalu su pronašli ronioci Ronilačkog kluba „Nemo“ iz Brčkog, a u javnosti je objavljen i monstruozni snimak mučenja Zejćirovića.

Ubrzo su Hukić, Djedović i Halilović uhapšeni, dok se nakon nekoliko dana provedenih u bijegu policiji sam predao Šabanović, prenosi Avaz.

Obrazlažući odluku o produženju pritvora, Osnovni sud Brčko distrikta je utvrdio da za sve osumnjičene i dalje postoji razlog za određivanje pritvora propisan odredbom člana 132, stav (1) tačka d) Zakona o krivičnom postupku BDBiH, odnosno zbog toga što se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, i puštanje na slobodu bi rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Svojevremeno su u Brčkom organizirani i protesti, a građani traže da se osobama osumnjičenim za ubistvo Edina Zejćirovića izreknu maksimalne kazne zatvora te da se Krivični zakon mijenja i da se uvede kazna doživotnog zatvora.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija