Produžen pritvor Daliboru Jovičeviću koji je na svirep način ubio oca

Postupivši po prijedlogu Tužilaštva Distrikta Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Daliboru Jovičeviću (33), optuženom da je u februaru ove godine u naseljenom mjestu Brezovo Polje Selo na svirep način lišio života njegovog oca. Produženje pritvora optuženom za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari uslijedilo je jer i dalje postoji opasnost od njegovog bjekstva, saopćeno je iz Tužilaštva Distrikta.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Dalibora Jovičevića da je između 11. i 12. februara u naseljenom mjestu Brezovo Polje Selo na svirep način lišio života njegovog oca Slavka Jovičevića. Njega se tereti da je, u vrijeme dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom – automatskom puškom ocu zadao više udaraca u predjelu glave usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve.

Dalibor Jovičević

On je optužen i zbog neovlaštenog držanja automatske puške marke M70, koju je koristio za izvršenje ubistva, a kasnije zakopao u dvorištu zajedno s pripadajućim šaržerima i municijom. Šest mjeseci poslije, 11. avgusta, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Jovičevića i dostavilo je Osnovnom sudu, pred kojim je prošle sedmice započelo suđenje i u ovom slučaju.

Mjesto zločina

Podsjetimo, Tužilaštvo Distrikta tokom zadnjih mjeseci istovremeno procesuira više slučajeva najtežih krvnih delikata, koji su se u vrlo kratkom vremenskom razmaku desili na ovom području krajem prošle i tokom ove godine.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79