Produžen pritvor Senadu Basariću, koji se tereti za ubistvo Irme Forić

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu prihvatilo je prijedlog Tužilaštva i za još dva mjeseca produžilo pritvor 59-godišnjem Senadu Basariću, osumnjičenom da je u stanu na Dobrinji ubio nevjenčanu suprugu, 53-godišnju Irmu Forić, uposlenicu Granične policije BiH. Ovu informaciju potvrdila nam je Amra Kovačević, portparol  Kantonalnog suda u Sarajevu.

Nastradala Irma Forić

Nastradala Irma Forić Foto: (Avaz)

Tijelo ubijene Irme pronađeno je 8. septembra ove godine, a Basarić je uhapšen dan kasnije. On se od početka brani da je Irmu volio i da je stradala nesretnim slučajem, ali se tereti da je nevjenčanu suprugu ubio na naročito svirep i okrutan način tako što ju je davio te kuhinjskom daskom za meso izudarao po glavi.

Detalji likvidacije policajke Irme Forić: Senad Basarić zabranio joj da nosi kratke suknje i štikle

Tužilaštvo Kantona Sarajevo tražilo je produženje pritvora zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogao pobjeći te da bi moglo doći do uznemirenja javnosti, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments