Produžen ugovor sa Gazpromom: Energoinvest garantuje uredno snadbijevanje gasom u novoj godini

Energoinvest je obavijestio javnost da se nastavlja uredno snabdijevanje FBiH prirodnim gasom u 2022. godini.

“U skladu sa dugogodišnjom saradnjom Energoinvest d.d. Sarajevo i ruskog isporučioca Gazprom Exporta, ugovor o isporuci prirodnog gasa je produžen pod istim uslovima do 1. juna 2022. godine”, rečeno je iz Energoinvesta.

Prema ugovornim obavezama, Energoinvest kao ovlašteni uvoznik gasa za FBiH je osigurao nesmetanu isporuku gasa za sve korisnike u zimskom periodu. Navedenom produženju je, kako navode, doprinijelo redovno izmirenje obaveza prema ruskom partneru, čime je za potrošače u FBiH omogućeno uredno snadbjevanje prirodnim gasom tokom naredne godine.

“Imajući u vidu kretanje cijena energenata na svjetskom tržištu, cijena prirodnog gasa za prvi kvartal 2022. će biti poznata uskoro. Uz ovo želimo napomenuti da je prirodni gas berzanska roba čija cijena se kvartalno koriguje u zavisnosti o promjeni cijena na svjetskoj berzi, prema definisanom indeksu promjene cijena koštanja tri izabrana naftna derivata”, stoji u saopćenju Energoinvesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79