Prof. dr. Izetbegović: Vlada KS treba hitno ispraviti grubu grešku počinjenu prema uposlenicima Hitne pomoći

Vlada Kantona Sarajevo treba hitno ispraviti grubu grešku počinjenu prema uposlenicima Hitne medicinske pomoci KS, izjavila je generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović.

Adem Zalihić šokiran odlukom Vlade KS: Frapantno!

– Svi uposlenici HMP moraju dobiti zasluženu stimulaciju u borbi protiv COVID-19 pandemije. Oni su se borili od prvoga dana i nesebično izložili svoje živote opasnosti da bi spasili zaražene sugrađane. Neki od njih izgubili su bitku sa ovom opakom zarazom. HMP su naši cijenjeni saradnici. KCUS stoji uz sve uposlenike HMP – napisala je na svom Facebook profilu prof. dr. Sebija Izetbegović.

Vlade KS donijela je odluku o isplati stimulacija radnicima koji su bili angažovani u Covid-odjeljenjima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, JU Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i JU Dom zdravlja KS, u periodu od 01. 01. do 31. 03. 2021. godine.

Vlada je za ove stimulacije izdvojila dva miliona KM i one će biti isplaćene u narednih nekoliko dana. No, u njima nisu predviđeni radnici Hitne pomoći KS, te je na ovakvu odluku Vlade reagirao i direktor Hitne pomoći KS Adem Zalihić, nazivajući je frapantnom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79