PROF. IZETBEGOVIĆ: Doktorica Dizdarević se malo previše uznemirila, na sudu će odgovarati!

PROF. IZETBEGOVIĆ: Doktorica Dizdarević se malo previše uznemirila, na sudu će odgovarati!


Dr. Dizdarević se malo previše uznemirila ako zaista nije učestvovala u liječenju dr. Šefika Pašagića, kazala je prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), reagirajući na izjavu prof. dr. Zehre Dizdarević.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Ponavljam, svjedoci postoje, dokumentacija, telefonske poruke, izvještaj Doma zdravlja kao i epidemiologa. Kolege sa Podhrastova, medicinske sestre i tehničari posvetili su maksimalnu pažnju pacijentu.Imao je najbolju terapiju, sve što se trenutno preporučuje u svijetu. Kad je prvi put stigao na Podhrastove odmah je i hospitaliziran. Nažalost, došao je prekasno, 1.4.2020 u 17.30. CT snimak pluća urađen privatno 18.3.2020. pokazao je iznimno tešku upalu pluća. Znači da je bio bolestan i nekoliko dana ranije. Kako je izgubio dragocjeno vrijeme, ko ga je liječio, bit će predmetom istrage – kazala Izetbegović, piše Radiosarajevo.ba.

Njihovo je, dodaje dalje direktorica KCUS-a, da dostave kompletne podatke i dokumentaciju o najsitnijim detaljima.

Podsjetimo, Izetbegović te direktori disciplina KCUS-a, kao i šefovi klinika pridruženi Kriznom štabu, u jutrošnjem saopćenju za javnost zatražili su da Tužilaštvo obuhvati istragom i učešće prof. dr. Zehre Dizdarević u liječenju preminulog epidemiloga, dr. Pašagića.

Kako su naveli, imaju saznanja da ga je liječila u kućnim uslovima, privatno angažovana od člana porodice, o čemu, navodno, postoji svjedok.

Na saopćenje KCUS-a najprije je, očekivano, reagirala prozvana dr. Dizdarević.U izjavi je prof. dr. Zehra Dizdarević odbacila sve navode KCUS-a, kazavši da nije liječila dr. Pašagića i da je to laž. Kako je rekla, bili su u komunikaciji samo telefonski, pri čemu nije spominjavala nikakve lijekove, već savjetovala da se obrati nadležnim ustanovama.

Ona ima puno godina i morala bi znati da vrijeđanje i klevetanje nisu akademski način komunikacije, niti mogu prikriti činjenice. Da li je ta provala ružnih objeda rezultat svijesti o počinjenim greškama? To će se tek saznati. Svakako će sve što je rekla morati na sudu da dokaže. A Tužilaštvo će raditi svoj posao – kaže prof. dr. Izetbegović, govoreći o prof. dr. Dizdarević.

Prof. dr. Zehra Dizdarević žestoko odgovorila Sebiji: Žao mi je što sam joj pomogla da ostvari akademsku karijeru

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija