Profesor Gavrankapetanović odmah se mora vratiti na Medicinu

Općinski sud u Sarajevu prošle sedmice je donio sudsku mjeru osiguranja kojom bi prof. dr. Ismet Gavrankapetanović treba odmah biti vraćen na posao i raspoređen na poslove koje je obavljao prije prestanka ugovora o radu, na predmetu Ortopedija, katedre za hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Advokatica Maida Galijatović kazala je za agenciju Patria da je Sud dužan obezbijediti provođenje te presude.

– Mjera osiguranja ostaje na snazi do pravosnažnog okončanja postupka u predmetu. Mi smo zatražili ovu mjeru da ne nastanu štetne posljedice, koje bi mogle spriječiti realizaciju tužbenog zahtjeva, odnosno njegovih prava kada budu pravomoćno riješena tužbom – kaže Galijatović.

Ona objašnjava da bi sudska mjera osiguranja trebala da spriječi promjene na Fakultetu, kao, na primjer, zapošljavanje nekog drugog na mjestu prof. Gavrankapetanovića.

Ona je podsjetila da je i UO UNSA i Prosvjetna inspekcija i ombudsmani utvrdili da su prava profesora Gavrankapetanovića povrijeđena.

Od septembra 2018. godine Medicinski fakultet u Sarajevu odbija provesti odluku UO UNSA i vratiti profesora Gavrankapetanovića u nastavni proces.

Ugovor o radu mu je prekinut nakon odlaska sa KCUS-a i prelaska u JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments