Profesor poništio ispit jer su skoro svi studenti imali maksimalan broj bodova

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli danas se desila pohvalna, ali nesvakidašnja situacija.

Naime, profesor je poništio ispit zbog, kako navodi, opravdane sumnje u regularnost ispita. Na adresu redakcije “Avaza” došla je i obavijest koju su dobili studenti 6. godine ovog fakulteta.

– Obavještavaju se studenti 6. godine Medicinskog fakulteta da se ispit iz nastavnog predmeta “Anesteziologija, reanimatologija i intenzivno liječenje”, koji je održan 1. februara 2021. godine, zbog opravdane sumnje u regularnost ispita, poništava – piše u obavještenju.

Faksimil obavijesti koju su dobili studenti


Kao obrazloženje navodi se da je ispitu pristupilo 157 studenata od koji je 153 odgovorilo sa maksimalnim brojem bodova, a četiri su imali samo 1 bod ispod maksimuma prenosi Avaz.

– Ukoliko imate nekih nejasnoća predstavnik godine može se obratiti odgovornom nastavniku – zaključeno je u obavještenju koje potpisuje prof. dr. Semir Imamović

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79