Profesor upustio prosjaka u automobil, ovaj ga zadavio i tijelo zatrpao travom!

Beživotno tijelo penzionisanog profesora, dodaje se, Anjur je ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama

Sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić je na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva u Livnu u ponedjeljak donio rješenje kojim je osumnjičenom 22-godišnjem Ajnuru Nicu iz Kruščice pored Viteza određen jednomjesečni pritvor.

Kako se navodi u dostavljenom izvještaju MUP-a 17. decembraove godine oko 15,05 sati, za vrijeme dok je osumnjičeni Ajnur Nice prosjačio ispred TC Konzum u Livnu, do njega je došao penzionisani profesor Stipo Perković iz Livna koji ga je nakon kratkog razgovara uveo u svoje motorno vozilo marke “Mercedes”.

Obojica su se zatim odvezli na područje ispod Veterinarske stanice u Livnu, uz korito rijeke Bistrice. Nakon određenog vremena provedenog u vozilu, Ajnur je, stoji u izvještaju, davljenjem usmrtio penzionisanog profesora.

Beživotno tijelo penzionisanog profesora, dodaje se, Anjur je ostavio pored rijeke Bistrice zatrpavši ga starom travom i grančicama, prethodno uzevši iz njegovih hlača novčanik i novce u manjem iznosu nakon čega se motornim vozilom odvezao u Vitez.

Pritvoren prosjak osumnjičen za ubistvo penzionisanog profesora u Livnu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79