Profesor vikende je provodio sa učenikom, kupovao mu poklone, a onda je sve saznao dječakov otac

Čini se da je cijeli slučaj od početka ograđen “zidom ćutanja”

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, ni poslije osam i po mjeseci nije okončalo istragu na osnovu prijave koja tereti bivšeg profesora Srednje škole “Nikola Tesla” u Tesliću D.B. za seksualno uznemiravanje maloljetnog učenika, a čini se da je cijeli slučaj od početka ograđen “zidom ćutanja”, piše Aloonline.

Ovaj stravičan slučaj policiji je prijavljen još u januaru ove godine. Kako je Aloonline ranije pisao, profesor je navodno seksualno iskorištavao dječaka u više navrata, još dok je on pohađao osnovnu školu jer žive u blizini.

“U vezi dostavljenog izvještaja PS Teslić od 28.01.2022.godine o preduzetim mjerama i radnjama po prijavi za seksualno uznemiravanje maloljetnog učenika od strane profesora SŠC u Tesliću D.B., ovo Tužilaštvo vrši provjere navoda prijave, prikuplja potrebne informacije i dokaze kako bi se mogla donijeti odgovarajuća tužilačka odluka u predmetnom slučaju”, saznaje se iz OJT Doboj.

Ističu da će tužilačka odluka biti donesena na osnovu svih prikupljenih informacija i dokaza.

Kako smo ranije objavili, ove stravične tvrdnje policiji je prijavio dječakov otac, a prema našim saznanjima, profesor negira krivicu.

“Nakon što se saznalo za ovaj gnusni čin, on je udaljen sa posla te prijevremeno i penzionisan. Inače, ovaj profesor nije oženjen, živi sam i navodno je sklon homoseksualnosti još od mladosti. Govori se da je osumnjičeni seksualno iskorištavao učenika još dok je on pohađao osnovnu školu, jer žive u blizini. Dječak je provodio vikende sa njim, a profesor koji je stariji od njega više od 50 godina mu je kupovao i poklone”, rekao je ranije za Aloonline izvor koji nije htio da mu otkrivamo identitet.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79