Proganjao djevojku, snimao je i ucjenjivao da će objaviti njene eksplicitne fotografije

Foto Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka lišili su slobode jučer B. S. zbog proganjanja, neovlaštenog fotografiranja i oštećenja i oduzimanja tuđe stvari.

B. S. se sumnjiči da je od početka avgusta 2019. do 10. februara ove godine oštećenoj B. P. iz Banje Luke svakodnevno putem mobilnog telefona i društvenih mreža slao poruke kojima ju je ucjenjivao da će javno objaviti njene fotografije intimnog sadržaja, a sve kako bi s njom ostvario kontakt, koji ona nije željela.

– Također, B. S. je 20. januara 2020. godine u Banjoj Luci, na parking-prostoru ispred zgrade gdje oštećena živi, oštetio putnički automobil Citroen C3, vlasništvo oštećene, čime joj je pričinio materijalnu štetu od 150 KM. Dana 12. februara 2020. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, kao i putničkih automobila koje koristi B. S., i tom prilikom su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku, i to pet mobilnih telefona, pet SIM kartica, laptop, dvije memorijske kartice, četiri DVD-a i eksterni punjač – saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Nakon što je završena kriminalistička obrada, B. S. je pušten na slobodu, a nakon što predmet bude kompletiran, protiv njega će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79