Proganjao i tukao bivšu djevojku, pa pokušao da pobjegne iz policijske stanice

Djevojka je tokom davanja izjave policije rekla da se osjeća uznemireno i da je u strahu od bivšeg momka

Vladan N. (25) iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je proganjao i pretukao bivšu maloljetnu djevojku, a zatim napao i policajca prilikom pokušaja bijega iz policijske stanice, saznaje Srpskainfo.

Portparol Policijske Uprave Gradiška Vesna Divljanović rekla je, navodeći inicijale, da se Vladan tereti za više krivičnih djela, i to tjelesna povreda, proganjanje i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

– Policijskoj stanici Gradiška u nedjelju oko dva sata iza ponoći prijavljeno je da je Vladan napao djevojku i nanio joj tjelesne povrede. Postupajući po ovoj prijavi, policija je došla do saznanja da on veći duži vremenski period prati i uznemirava oštećenu, te da ju je u subotu oko 23 sata fizički napao i nanio povrede – pojasnila je Divljanovićeva.

Dodaje da je nakon hapšenja pokušao pobjeći iz službenih prostorija, te je tom prilikom i fizički napao policajca, pocijepavši mu dio službene uniforme i nanijevši mu tjelesne povrede.

Izvor blizak istrazi pojasnio je za Srpskainfo šta se sve dešavalo između Vladana N. i negove bivše djevojke.

– Njih dvoje su skoro dvije godine bili u vezi, iako ona tek sad ima 17 godina. Ona je s njim prekinula prije tačno godinu dana, ali se on nije mogao pomiriti s tim. Nastavio je sve vrijeme da joj šalje poruke i da je na taj način uznemirava – rekao je naš sagovornik.

On je dodao da se zbog toga djevojka osjećala uznemireno.

– Ona je u subotu bila na proslavi osamnaestog rođendana, kod jednog prijatelja u Gradiški. Vladan N. je saznao gdje se ona nalazi i zatim je došao pred kuću gdje su proslavljali rođendan. Ona je tada izašla ispred kuće, a Vladan je prvo galamio, da bi joj potom udario nekoliko šamara – ističe izvor iz istrage.

Sagovornik kaže da je to neko odmah prijavio policiji, koja je izašla na lice mjesta i saznala šta se sve desilo. Ubrzo nakon toga su uhapsili osumnjičenog.

– Djevojka je tokom davanja izjave policije rekla da se osjeća uznemireno i da je u strahu od bivšeg momka zbog toga što je proganja već godinu dana – kaže pomenuti izvor.

Prema njegovim riječima, oni su zatim uhapsili Vladana i odveli ga u policijsku stanicu.

– On je tu sjedio na stolici, dok su policajci popunjavali papire oko njegovog hapšenja. Vladan je zatim ustao sa stolice i krenuo da bježi iz policijske stanice. U tom trenutku jedan policajac je pokušao da ga zaustavi, ali ga je Vladan napao – ističe naš sagovornik.

Kaže da je Vladan policajcu pocijepao jaknu i majicu, te mu nanio povrede, odnosno modrice po rukama i vratu. Nakon toga je savladan.

Nakon kriminalističke obrade Vladan N. je pušten da se u nastavku predmeta brani sa slobode, a dežurni tužilac je rekao da se protiv njega dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

– Policijska uprava Gradiška osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja – poručila je Divljanovićeva-

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79