Foto: Crna Hronika
Prointer želi zaobići američke sankcije: Od sada pod imenom Invictus

Prointer želi zaobići američke sankcije: Od sada pod imenom Invictus


Nakon što je Infinity international group obustavila svoje poslovanje uslijed sankcija Sjedinjenih Američkih Država, novoformirana kompanija Invictus Technology Group danas je zvanično započela s radom.

Na čelu kompanije ostaje Bojan Vujić, koji je na današnjoj konferenciji za medije potvrdio da su svi zaposleni prešli u novu firmu te da će nastaviti s pružanjem usluga kao i do sada.

Vujić je odlučno odbacio bilo kakvu povezanost Invictus Technology Groupa i prethodnih firmi sa Igorom Dodikom, naglašavajući da kompanija planira zadržati dosadašnji nivo usluge uprkos izazovima koji su pred njima. Milionski ugovori koje su ranije potpisali sa institucijama sada su pod znakom pitanja, ali Vujić obećava da će ključni softverski sistemi ostati podržani od strane dosadašnjih stručnjaka.

“Nećemo dozvoliti da naši klijenti budu ugroženi. Naši zaposleni, koji su i ranije održavali ove sisteme, nastavit će svoj rad. Iako je moguće da će većina tendera biti ponovo raspisana, mi ćemo se potruditi da zadržimo što veći broj ugovora. Međutim, postoji rizik da izgubimo nekoliko ugovora zbog nemogućnosti osiguravanja bankarskih garancija,” izjavio je Vujić.

Komentarišući izjave Ambasade SAD-a u Sarajevu, Vujić je kritikovao podatke o milionskim sumama koje su, prema njima, završile u kompanijama povezanim s porodicom Dodik, ističući kako su njihove firme platile oko 25 miliona KM američkim kompanijama.

Vujić se osvrnuo i na gašenje televizije UNA, koja je, također pod pritiskom američkih sankcija, obustavila rad. Prema njegovim riječima, UNA je već dvije godine poslovala s gubitkom, te je zaključeno da projekat više nije održiv.

Na kraju, Vujić je dodao da će Invictus Technology Group nastaviti s poslovanjem na svim dosadašnjim tržištima, koristeći dugogodišnje iskustvo svojih stručnjaka u IT sektoru.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija