Prolazna ocjena u zamjenu za novac i mobitel: Potvrđena optužnica protiv profesora na “Apeironu”

Profesor iz Banje Luke Veljko Đukić optužen je za krivično djelo primanje mita, odnosno da je kao univerzitetski nastavnik na fakultetu “Apeiron” uzimao novac i mobitel od studenata za prolaz na ispitu, bez prethodne provjere znanja.

Kako saznajemo, Đukić se tereti da je u aprilu 2016. godine od jednog studenta primio “poklon”, odnosno mobilni telefon vrijedan oko 300 KM, a u istom mjesecu te godine od drugog studenta 200 KM da bi ih pustio na ispitu bez iprovjere znanja.

Optužnicu protiv njega podiglo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a potvrdio Okružni sud u Banjoj Luci.

Iz Tužilaštva RS-a je istaknuto da ga optužnica tereti da je obavljajući poslove profesora na Panevropskom univerzitetu za multidisciplinarne i virtuelne studije “Apeiron” Banja Luka, više puta zahtijevao i primio poklon i druge koristi za sebe, a kako bi u okviru poslova univerzitetskog nastavnika dao prolaznu ocjenu na ispitima na kojima je predmetni profesor, bez prethodne provjere znanja studenata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79