Proljetne temperature i ugodno, ali onda će sve pokvariti kiša: Doznajte prognozu za naredne dane!

U četvrtak u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost

 

Velikih promjena vremena u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini – neće biti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

U četvrtak u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 10, u Krajini i do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stupnjeva.

 

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima gdje se očekuje i kiša. U večernjim satima kiša se očekuje i u centralnim djelovima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jug do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18, na jugu do 21 stupanj.

 

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u južnim i jugoistočnim područjima sa slabom kišom. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjnje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 8, na jug do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments