Prolongiran let za Belgiju: Radnici se neće vratiti na svoja radna mjesta

Prolongiran let za Belgiju: Radnici se neće vratiti na svoja radna mjesta


Let za Belgiju koji je u subotu planiran sa Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) prolongiran je za utorak dok se ne dobiju neophodne dozvole. U avionu su se trebali naći radnici koji su se trebali vratiti u Belgiju.

Direktor MAT-a Esed Mujačić je izjavio kako je na prijedlog Ministarstva sigurnosti Vijeće ministara BiH donijelo odluku o odobravanju privremenog otvaranja međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom prometu za prevoz putnika.

Međutim, pored odluke nije završena sva neophodna papirologija koja je potrebna za ulazak naših državljana u Belgiju.

– Očekujemo da će do utorka taj dio posla biti završen – izjavio je Mujačić za Avaz.

Za realizaciju odluke Vijeća ministara BiH zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe i JP Međunarodni aerodrom Tuzla.

“Kao što ste upoznati, da se širi informacije koje nisu tačne, što se tiče leta za BH radnike koji rade u Belgiji, na relaciji Tuzla-Ostende-Bruge. Čarter let je planiran 12.05.2020 preko agencije Trede Air d.o.o tipom aviona Fokker 100, koji će doletjeti iz Zagreba u Tuzlu, pa iz Tuzle planiranim letom u Belgiju grad Ostende. I to sve je moguće ako Belgiske vlasti odobre ulazak u njihovu zemlju, jer su danas poslijepodne zasjedali na tu temu.” – izjavio je pouzdan izvor portala Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija