Promjene na granici: Od danas je olakšan ulazak u Sloveniju

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Slovenski granični organi od danas kao dokaz priznaju negativne PCR testove izvedene u Srbiji, Kanadi, Rusiji, Velikoj Britaniji i nekim drugim zemljama izvan EU-a, a u slučaju Turske ako je riječ o dolascima u avionskom prometu

Ulazak u Sloveniju od nedjelje je olakšan za djecu s pratnjom koja više ne trebaju test na koronavirus, a od danas se pri ulasku u zemlju priznaju i rezultati testiranja iz nekih država izvan Europske unije.

Slovenski granični organi od danas kao dokaz priznaju negativne PCR testove izvedene u Srbiji, Kanadi, Rusiji, Velikoj Britaniji i nekim drugim zemljama izvan EU-a, a u slučaju Turske ako je riječ o dolascima u avionskom prometu, prenosi Hina.

Bez testa ili određivanja karantene granicu od nedjelje, pak, mogu prelaziti djeca u dobi do 15 godina ako dolaze u organiziranoj skupini u pratnji, odgojitelja, učitelja ili skrbnika, a odluka važi do 6. juna, odredila je slovenska vlada.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 135 novih zaraza koronavirusom, a umrlo je dvoje oboljelih od covida-19.

Udio pozitivnih testova bio je sedam posto, prosječan broj dnevnih zaraza u zadnjem tjednu iznosio je 275, dok se u bolnicama nalazi još 242 covid pacijenata, od čega 75 na intenzivnim odjelima.

Kako prenose slovenski mediji, vlada ocjenjuje da će do sljedećeg većeg popuštanja mjera doći sredinom lipnja, ali uz upozorenje da će oni osnovni, poput nošenja maski u zatvorenom i fizičke distance ostati i preko ljeta.

Prema najnovijim podacima, u zemlji je do sada s najmanje prvom dozom cjepiva cijepljeno više od 660 tisuća osoba (38,2 posto populacije), dok je 403 hiljade dobilo sve potrebne doze koje osiguravaju potpunu imunost odnosno zaštitu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79