Promjenjivo vrijeme u BiH do četvrtka, zatim stabilizacija i sunčano

Promjenjivo vrijeme u BiH do četvrtka, zatim stabilizacija i sunčano


Do četvrtka u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenjivo vrijeme. Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će u Hercegovini biti sunčano uz povremenu oblačnost. Lokalni pljuskovi mogući su u Bosni.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature će se kretati od 18 do 24 stepena, dok će na jugu biti do 28 stepeni. Dnevne temperature će se kretati od 27 do 33 stepena, dok će na jugu doseći i do 38 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu se očekuje sunčano vrijeme s umjerenim porastom naoblake tokom dana. Poslijepodne ili pred kraj dana mogući su lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura će biti oko 19 stepeni, a dnevna oko 31 stepen Celzijusa.

Srijeda će donijeti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom u Bosni. Pred kraj dana padavine će postupno prestajati uz smanjenje oblačnosti. U Hercegovini će biti sunčano s povremenom oblačnošću, a lokalni pljuskovi mogući su poslijepodne. Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnje temperature će biti od 16 do 22 stepena, na jugu do 26 stepeni, a dnevne od 23 do 29 stepeni, dok će na jugu biti do 34 stepena Celzijusa.

Četvrtak će donijeti sunčano vrijeme s povremenom oblačnošću. U jutarnjim satima, po kotlinama centralne i istočne Bosne, moguća je magla ili niska naoblaka. U Hercegovini i jugozapadnim dijelovima Bosne puhat će umjerena bura, dok će u ostatku zemlje vjetar biti slab sjevernog smjera. Jutarnje temperature će se kretati od 14 do 20 stepeni, na jugu do 26 stepeni, a dnevne od 22 do 28 stepeni, dok će na jugu dosegnuti 34 stepena Celzijusa.

Petak će donijeti sunčano vrijeme uz slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnje temperature će biti od 14 do 20 stepeni, na jugu do 24 stepena, a dnevne od 23 do 29 stepeni, dok će na jugu biti do 34 stepena Celzijusa.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija