Promotorka iz Sarajeva poslala upozorenje svim djevojkama: “Pišem iz razloga da se pripaze djevojke koje se isto bave…”

Nažalost u Bosni i Hercegovini su svakodnevne prevare i pljačke radnika uzele maha i svjedočimo činjenici da broj osoba čija su prava ugrožena svakodnevno raste.

Jedan takav nemili slučaj desio se i djevojci iz Sarajeva A.M.(identitet poznat redakciji portala) koja svojim primjerom želi skrenuti pažnju svih djevojkama koje rade isti ili sličan posao.

Djevojke, PAŽNJA!

Objavljujem dio razgovora koji je ključan da se vidi. Pišem ovo iz razloga da se pripaze djevojke koje se isto bave promocijama. Ponavljam, nikad, ni sa jednom agencijom, nisam imala loše iskustvo za ovih par godina.

Bavim se raznim promocijama već godinama (studentski posao) i nikad nisam imala ovakvo iskustvo kao sada. Sve agencije i firme sa kojima sam surađivala su bile korektne i za pohvalu.

Naletim neki dan na oglas, traže djevojke za dijeljenje letaka, te kao i svaki put, javim se, raspitam, pošaljem CV. U međuvremenu, dogovorimo se za intervju, pokazali mi proizvod, objasnili šta i kako, sve uredu.  Nakon 2-3 dana, stiže mi zahtjev za praćenje na Instagramu i vidim neki lažni profil, automatski odbijem. Zatim mi stiže poruka na Viber od tog momka sa kojim sam imala intervju, gdje mi govori kako je to njegov profil i da će se sva komunikacija odvijati preko Instagrama, te da će tu biti kreirana grupa u nedjelju sa svim vozačima i djevojkama koje bi radile.

Došla nedjelja, nigdje ni grupe ni ničega, niti se ko javlja, niti ko šta piše, ništa. Kasno navečer, ja se opet javim da pitam ima li kakvih informacija, da ne saznam nešto 5 do 12, na šta on meni govori kako je sve uredu i javit će mi sve dok skonta neku obuću šta će se nositi na promociji, uglavnom nebitno je to skroz, poenta je da se uvijek izvlači javit će, znat ću, javim ti itd…

Ponedjeljak, ja se opet javljala da vidim šta i kako da se dogovorimo, jer se utorak ujutro već radi, meni niko ništa nije pisao čitav dan, tek navečer mi piše da ja radim na tom i tom mjestu. Nakon dodatnih pitanja oko uniformi, organizacije, prevoza i mjesta, ne dobivam nikakav odgovor. Utorak ujutro, ja spremna, u uniformi, znači radi se, krećem prema odredištu sama, bez prevoza, iako je prevoz dogovoren od strane njih kao obrta, sjedim na dogovorenom mjestu i čekam.

Čekala sam dobrih sat i po vremena i niko se nije pojavio. U međuvremenu sam pisala poruke da vidim hoće li doći iko, treba autom da se donese 3000 letaka i sve ostalo, na šta mi je on samo odgovorio “jesi li se obukla i našminkala, eto mene letim 🙂”. Zvala sam nekoliko puta, niko mi se nije javio, naravno niko nije ni došao nakon svih tih prepiski i poziva.

Odgovorili su mi odmah, nisu čekali ni sekunde, čim sam spomenula da su prevaranti i da ću objaviti sve javno, te im je jako bitno da ostane sve između radnika i poslodavca, možeš misliti.

I naravno da su se izvlačili za novac… 🤮

Predstavljaju se kao firma iz Ilijaša, koja se bavi online prodajom muškog asortimana robe, konkretno carbon novčanika, kajiševa itd… Broj je blokiran, ne može se zvati. Kontakt im je momak koji se zove Tarik. Na Instagramu je napravljen taj lažni profil “ekupiba”, a vjerovatno je sada i deaktiviran. Na olx se predstavljaju kao karbonba.

Ps: Zamolila bih sve kompleksaše, da zaobiđu ovaj post i ne komentarišu. Ako nemate ništa lijepo i korisno da kažete, nemojte onda nikako ni komentarisati.
Lijep pozdrav 😀

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79