Promovisani diplomanti i magistranti povodom 45 godina Univerziteta u Tuzli: 120 novih doktora medicine

Povodom obilježavanja 45 godina Univerziteta u Tuzli, u utorak su održane promocije diplomanata i magistranata. Promocije su, zbog epidemioloških mjera, organizovane odvojeno u grupama na Medicinskom, Ekonomskom, Filozofskom i Fakultetu elektrotehnike.

U okviru obilježavanja 45 godina Univerziteta u srijedu će biti organizovana Svečana promocija doktora nauka, a u četvrtak Svečana akademija na kojoj će se biti uručena priznanja “zlatnim” studentima, profesorima koji su stekli trajno zvanje redovni profesor i profesorima koji su izabrani u počasno zvanje profesor emeritus.

Jasno i glasno 120 diplomanata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli izgovorivši Hipokratovu zakletvu, uz uručenje diplome, zapravo je postalo liječnicima. Među njima su Ante Skoko koji je prije šest godina s juga došao u Tuzlu, i Anida Šehić, zlatna studentica iz Banovića.

-Očekujem mnogo. Prvenstveno da opravdam svoje, prethodno postavljene ciljeve, da služim svojoj domovini i svom narodu. Da to radim na jedan častan i human način. Ja se iskreno nadam da ću svo ovo znanje koje su mi moji profesori ostavili u amanet, primjenjivati, ponosna na sebe i svoje uspjehe, kaže mlada liječnica Anida Šehić, danas promovisana doktorica medicine iz Banovića.

-Moja očekivanja su da ostanem u svojoj dragoj BiH, da napravim rezultat kakav sam zacrtao sebi na početku ovog puta, a to je da pomažem ljudima i da mladim ljudima pokažem da se može ostati ovdje i ostvariti ono o čemu sanjamo. Ovdje sam zasnovao svoj život. Pokušaću da ovdje ostanem, volio bih ostati u ovako lijepoj sredini kao što je Tuzla, navodi mladi liječnik Ante Skoko, danas promovisani doktor medicine, rodom iz Ljubuškog.

Uz čestitke, dekanesa Medicinskog fakulteta, profesor Selmira Brkić, napominje da je riječ o mladim ljudima koji će, bez sumnje,odgovoriti izazovima, koja će u pogledu medicine, ali i zdravstvene njege, buduće vrijeme staviti pred njih.

-Izuzetno smo ponosni, naročito što ovih dana obilježavamno 45 godina postojanja Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli. Iako je vrijeme pandemije sigurni smo, da su svi naši profesori, dali su sve od sebe kako bi od naših studenata načinili kolege koji će biti dobro educirani, naglašava prof.dr.Selmira Brkić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Uz 120 doktora medicine, na Medicinskom fakultetu je promovisano i 90 diplomanata Odsjeka Zdravstveni studij.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79