Promovisano 160 novih policajaca u MUP-u Tuzlanskog kantona

MUP-u Tuzlanskog kantona danas je održao svečanost promocije 160 mladih policajaca koji su primljeni u radni odnos u činu policajca, čime su postali važan dio sigurnosnog sistema ovog kantona.

Direktor Uprave policije MUP-a TK istakao je značaj ovog događaja te naglasio da pred njima stoje veliki izazovi u obavljanju policijskih dužnosti.

“Danas smo svjedoci sve većih izazova s kojima se suočavaju policajci u svakodnevnom radu. No, vjerujem da će ovi mladi policajci, koji su na probnom radu narednih 12 mjeseci, uspješno odgovoriti na sve izazove i nastaviti obavljati svoj posao”, rekao je Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK.

Zakletvu je položila Samra Mujkić, učenica generacije 42. klase kadeta FUP-a, koja je izrazila velika očekivanja od svog odabranog poziva.

“Iako svjesni težine i izazova ovog posla, vjerujem da ćemo uspješno odgovoriti na sve izazove. Naša obrazovanja su ključna za ovaj poziv, uz poštivanje zakona, etike i ponašanja. Odabrala sam ovaj poziv jer volim svoju zemlju i želim doprinijeti njenom napretku”, izjavila je Samra.

Unatoč tome što je danas primljeno 160 policajaca, u MUP-u Tuzlanskog kantona još uvijek postoji značajan nedostatak policijskih službenika.

“Podnijeli smo zahtjev Vladi TK za raspisivanje novog konkursa za prijem policijskih službenika, jer nam nedostaje 500 policajaca. Iako smo danas primili 160 novih policajaca, deficit je i dalje prisutan. Vjerujem da ćemo ovaj nedostatak uspješno riješiti u narednom periodu”, istakao je ministar MUP-a TK, Hajrudin Mehanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79