Pronađen arsenal oružja u centru Sarajeva: Oduzeti puške, automat, bombe…

Pripadnici Druge policijske uprave jučer su sat i po poslije ponoći priveli A. H. (45) iz Sarajeva nakon što su mu u kući pronašli arsenal oružja.

Kako je potvrđeno iz sarajevske policije, pretresom kuće koju 45-godišnjak koristi u sarajevskoj općini Centar pronađeni su poluautomatska vojna puška kalibra 7,9 milimetara, s praznim okvirom i prigušivačem, automatska puška s preklopnim kundakom kalibra 7,62 milimetra te automat – dobošar.

Oduzeti su i 73 metka različitog kalibra, četiri ručne bombe, 11 trotilskih metaka, dvije električne detonatorske kapisle s električnim kablom, tri prazna okvira za automat, pribor za čišćenje oružja i ambalaža za ručnu bombu.

Nakon lišavanja slobode Sarajlija je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79