Pronađen bahati vozač koji je preticao kolonu preko trotoara u Sarajevu (VIDEO)

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pronašli su nesavjesnog vozača koji 17. maja u Nedžarićima izbjegao gužvu pretičući kolonu vozila tako što se vozio trotoarom i biciklističkom stazom.

Video nesavjesne vožnje i kršenja propisa na bh. putevima objavljen je juče, a iz MUP-a su naveli da je vozač sankcionisan.

“Policijski službenici su identifikovali vozača vozila kojim je počinjen predmetni prekršaj, te istog pozvali u službene prostorije Uprave policije, utvrdivši da se radi o A. R. rođen 1997. godište iz Sarajeva, koji je zbog učinjenih prekršaja sankcionisan u skladu sa zakonom”, naveli su.

Policija Kantona Sarajevo svakodnevno preduzima preventivne, ali i represivne mjere prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima i ulicama u Kantonu Sarajevo.

“Napominjemo da policija Kantona Sarajevo neće tolerisati ovakve i slične prekršaje u saobraćaju, posebno ukoliko se činjenjem istih može izazvati ugrožavanje drugih učesnika u saobraćaju, pogotovo pješaka, kao i bilo kakve prekršaje počinjene na drzak i bezobziran način, kao što je to bilo u ovom slučaju”, dodali su.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79