Pronađena nestala Refija Mujezinović iz Tuzle

Osamdesetjednogodišnja Refija Mujezinović iz Tuzle, čiji nestanak je prijavila njena porodica, pronađena je danas u Priboju kod Lopara.

Članovi porodice u prijavi su naveli kako se Mujezinović iz svoje podične kuće udaljila u nepoznatom pravcu, te su se u potragu uključili i spasioci Gorske službe spašavanja Srebrenik.

– Prvi prikupljeni podaci ukazivali su na kretanje nestale osobe na području brda Trnovec, koje je poluurbano područje, i u podnožju brda Trnovac koje je urbano područje. U 15 sati uključili smo se u potragu za nestalom Refijom sa tri člana GSS Srebrenik i uputili smo se prema području brda Trnovec, gdje smo organizirali brzu pretragu terena te pregled svih nadzornih kamera na tom području – navode iz GSS Srebrenik.

Dana 23.03.2019 u 14h dobili smo dojavu PU Tuzlanskog kantona da se uključimo u potragu za nestalom Refijom Mujezinović…

Gepostet von Gorska Služba Spašavanja – Srebrenik am Samstag, 23. März 2019

Dodali su kako je postojala naznaka da se Mujezinović, ipak, uputila prema urbanom području Tuzle, ali su spasioci čekali potvrdu sa nadzornih snimaka.

– Dok su se snimci pregledavali i pretraživao teren, dobili smo dojavu u 17.35 sati da je nestala Refija Mujezinović pronađena živa na lokalitetu Priboja kod Lopara. Ovim putem bi se zahvalili svima na pomoći u pronalasku nestale žene – dodali su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79