Pronađena tijela Alme Araz i njene djece

Pronađeno je tijelo Alme Araz (39) koja se prije nekoliko dana bacila u rijeku sa troje maloljetne djece.

Tijelo je pronađeno u rijeci Bojani u Skadru, kako javljaju albanski mediji.

Tokom jutarnjih sati pronađeno je tijelo njenog četvorogodišnjeg sina, dok su juče pronašli tijelo njene osmogodišnje kćerke.

Beživotno tijelo najstarije djevojčice (9) pronađeno je još u subotu, otkad je i trajala neprekidna potraga.

Kako pišu mediji, Alma je prije nestanka vidjela u telefonu supruga fotografije i snimke njegove osamnaestogodišnje ljubavnice.

Nije poznato ime ljubavnice E.A. osim inicijala A. kako je upisana u njegovom telefonu. Sestra Alme, Genta, je policiji ispričala da je on bio nasilan prema supruzi i djeci.

Ona je navodno iz osvete skočila u rijeku Bojanu. Povela je sa sobom i djecu jer je E.A. njoj otkrio da planira da kući dovede ljubavnicu.

“Rekao sam svojoj kćerki, gledaš u čovjeka koji te više ne voli. Pusti ga da živi svoj život a ti gledaj sebe. Rekla mi je da takvu odluku nije mogla da donese jer mi nismo takva porodica. Mi smo učeni da umremo sa partnerom kojeg smo izabrali. Ovakve priče se obično ne završavaju dobro”, rekao je otac Alme, A.B.

Sestra Alme je otkrila policiji da je E.A. bio nasilan prema supruzi i djeci. Prema njenim rečima, često joj je prijetio da “djeca nisu njena”.

“Odvedi moju djecu i ubiću te”, govorio je E.A. svojoj supruzi Almi.

Sestra Alme je potom ispričala kako je saznala za nestanak sestre. Sve se dogodilo u srijedu 1. maja u večernjim satima.

“E.A. me zvao u 10 uveče 1. maja i pitao me da li je moj brat odvezao Almu do Duresa. Pitala sam ga zašto Alma nije kod kuće. Rekao mi je da nije kod kuće nakon čega sam odmah pozvala svog brata, a javio mi se nećak koji je rekao da im Alma nije dolazila. Zvala sam brata ali mu je telefon bio isključen. Nikada se nije dogodilo da se ona i ja toliko dugo ne čujemo. Samo tog dana smo se čule kraće nego inače”, ispričala je Genta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79