Pronađena tajna lokacija

Sarajevski policajci jučer su imali pune ruke posla, te su do kraja dana lišili slobode šest osoba, osumnjičenih za više djela.

Tako je 28-godišnji N. R. iz Sarajeva uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela teška krađa i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, a  A. K. (25) iz Konjica, koja trenutno boravi u Sarajevu, uhapšena zbog nedozboljenog držanja oružja, dok je E. R. (39) iz Sarajeva također priveden zbog sumnje da je počinio tešku krađu i posjedovanja droge.Policajci Pete policijske uprave MUP-a KS, jučer su u podzemnoj garaži u ulici Vitomira Lukića na Stupu pronašli automobil “ford fusion”, na kojem su bile nepripadajuće registarske tablice.

– Izvršenim provjerama, utvređeno je da je pomenuto vozilo otuđeno sa područja Novo Sarajevo i za istim je raspisana potraga. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu izvršenjem istog – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Policija je pretresla stan koji koristi N. R., a koji je iznajmila A. K. u ulici Vitomira Lukića, te je tom prilikom pronađena i oduzeta određena količina droge, određena suma novca, dva pištolja, dva okvira, 34 metka različitog kalibra, te dvije “fantomke” i dvije registarske tablice nacionalnih oznaka Hrvatske.

O tome je obaviješten i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, koji je naložio da se osumnjičena trojka uhapsi, što je i učinjeno oko 18 sati.

Oni su nakon hapšenja predati u Jedinicu za osiguranje objekaza i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, te se nad njima nastavlja kriminalistička obrada.

Policajci su istog dana, oko 18.15 sati, provodeći akciju kodnog naziva “Škorpion”, uhapsili 38-godišnjeg K. Š. iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.Tokom pretresa, policajci su kod njega pronašli i oduzeli devet paketića marihuane i ručnu bombu M-75. Osumnjičeni je također predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Tokom provođenja akcije kodnog naziva “Čistač IV”, policajci MUP-a KS uhapsili su jučer oko podne 32-godišnjeg I. S. iz Sarajeva zbog sumnje da je nedozvoljeno nosio oružje. Prilikom pretresa, kod njega su pronađena dva pištolja sa okvirovima, bez municije, za koje nije posjedovao odobrenje nadležnog organa. I on je nakon hapšenja predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Provalio u Volvo

Građani su oko dva sata nakon ponoći policiji prijavili da je u ulici Salke Nezečića, u općini Novi Grad, u toku teška krađa u automobil “volvo”. Policajci su odmah nakon poziva izašli na mjesto događaja i zatekli nepoznatog muškarca kako se udaljava od vozila, te su ga sustigli i zadržali.

On je legitimisan i utvrđeno je da se radi o 25-godišnjem N. G. iz Sarajeva. Prilikom pretresa kod njega je izuzet paketić spida. On se sumnjiči za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i oštećenje tuđe stvari.

Na automobilu Volvo, koji je u vlasništvu M. M. iz Njemačke, obavljen je uviđaj, te je utvrđeno da su na vozilu nastala oštećenja.

Uhapšeni je predat u Jedinicu za  osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a on će tokom dana biti kriminalistički obrađen, nakon čega će iz saglasnost kantonalnog tužioca biti otpušten iz službenih prostorija.

– Nakon kompletiranja operativnog materijala, službeni izvještaj o počinjenjenim krivičnim djelima, protiv navedenog lice će biti dostavljen Kantonalnom tužalaštvu Kantona Sarajevo u dalju nadležnost – saopćeno je iz MUP-a KS.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79