Pronađeno osam migrantskih porodica u devastiranoj kući u Velikoj Kladuši

Provodeći pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca na području Unsko-sanskog kantona, Inspektori Službe za poslove sa strancima, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona su pronašli ukupno 32 migranta u napuštenoj devastiranoj kući u naselju Stari Grad, u Velikoj Kladuši.

S obzirom da su navedene osobe nelegalno boravile u napuštenom objektu, Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmiještanju sa navedenog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremeni prihvatni centar Sedra koji je predviđen za smještaj ranjivih kategorija migranata.

Riječ je o osam migrantskih porodica sa ukupno 15 maloljetne djece. Svi migranti su zbrinuti, uz neophodnu medicinsku zaštitu, te im je u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa, obezbjeđen odgovarajući smještaj.

Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79