Pronađeno tijelo muškarca za kojim se tragalo u kanjonu Rakitnice

Timovi Gorskih službi spašavanja pronašli su danas tijelo muškarca srednje dobi za kojim se tragalo u kanjonu rijeke Rakitnice.

Kako je saopćeno iz Gorske službe spašavanja Sarajevo, tim za spašavanje na vodi i pod vodom je u koritu kanjona Rakitnice pronašao nestalu osobu, za koju se nakon pristupa ustanovilo da ne daje znakove života.

– Nako što je obaviještena nadležna policijska stanica i dežurni tužilac krenulo se sa izvlačenjenjem tijela unesrećenog kroz izuzetno težak i nepristupačan teren. Izvlačenje je završeno u 18.09 sati – navodi se u saopćenju.

Akcija potrage za unesrećenim pokrenuta je jučer, a jutros je na teren izašlo devet timova koji su pretraživali kanjon iz više pravaca, prenosi Faktor.

Učešće u ovoj akciji su uzele sljedeće GSS Stanice: Organizator i nosilac akcije GSS Stanica Sarajevo, GSS Konjic, SRK Neretva, GSS Trebević, dok su i ostale stanice GSS FBiH bile u pripravnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79