Pronađeno tijelo novorođenčeta: Dječak iz Engleske bio umotan u plastičnu kesu i bačen u kantu za smeće!

Tijelo novorođenog dečaka pronađeno je umotano u plastičnu kesu i bačeno u kantu za smeće, saznaje se iz istrage. Sud je čuo kako je bebu pronašao policajac iza imanja u Medlar-vit-Vešemu u oblasti Lankšajra, augusta 2018. godine.

Ljekari su kasnije pregledali tijelo bebe i zaključili da je bila živa kada se rodila i da su mu disajni putevi bili otvoreni i da je kiseonik bio u plućima. Istrazi, koja je otvorena juče u gradskoj kući u Blekpulu, prisustvovali su baka i deda bebe.

Mrtvozornik Endru Kazns je rekao:

– Tijelo je bilo umotano u odjeću a sve zajedno u kesu za smeće, a zatim stavljena u kantu za smeće na zadnjem dijelu imanja.

Svjedok, kojeg iz pravnih razloga nije moguće identifikovati, izvjestio je da je u kući čuo plač bebe na dan pronalaska njenog tijela. Kazns je dodao:

– Na osnovu onoga što sam čuo od svjedoka zaključuje se da je plač koji je svjedok čuo bio plač bebe. Značajan je podatak da se beba rodila živa i zdrava. Uzrok njene smrti trenutno nije poznat. Svjestan sam da su po svojoj prirodi ovi događaji uznemirujući i vrlo emotivni. Moram da provedem potpunu, nepristrasnu istragu.

Donijet je privremeni nalog za anonimnost koji sprečava identifikaciju majke bebe, međutim, Kazns je rekao da bi ovaj nalog mogao biti ukinut kasnije.

Otvorena je trodnevna istraga za dogovor oko datuma. Dokazi će se čuti od policije, medicinskih stručnjaka i svjedoka.

Policija Lankšajera saopštila je da niko nije uhapšen niti optužen u vezi sa bebinom smrću, a nisu ni preduzete dalje akcije nakon konsultacija sa CPS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79