“Propalo 1.300 doza vakcina, kao da je 1.300 boca piva”

Demokratski narodni savez (DNS) oglasio se nakon informacije da je u Prijedoru propalo 1.300 vakcina protiv koronavirusa.

“Ko se to igra životima građana Prijedora, da li nestručno rukovodstvo Doma zdravlja ili SNSD-ova vlast u gradu? Ova pitanje od jučer svi postavljamo, a posebno stariji od 65 godina koji čekaju revakcinaciju. Propalo im je 1.300 doza vakcina, pokvario se frižider, kao da je propalo 1.300 boca piva. Sramota, skandal ili neznanje. Čini mi se neznanje”, stoji u reakciji.

Kako se dodaje, dok se cijeli svijet bori za svaku dozu vakcine protiv Covida-19, građani Prijedora gledaju u nebo i mole se da im neko pokloni koju dozu, jer i ovo malo što su imali je uništeno.

“U rukovodstvu Doma zdravlja Prijedor se ponašaju kao ‘slonovi u staklarskoj radnji’, bace 1.300 doza vakcine zbog, kako kažu, prekida ‘hladnog lanca’, i to je to. To se zove neznanje, neodgovornost, bahatost, igranje životima građana. Da li znate šta znači život, da li ste svjesni šta ste učinili?”, pitaju iz DNS-a.

Dodaju da to nije frižider, niti boca piva, to su životi građana i to onih koji su nekada gradili ovaj grad, koji su svoju mladost dali za njega.

U Prijedoru propale vakcine, obustavljena imunizacija

“Da li vaši mozgovi mogu shvatiti da masovna vakcinacija koju nismo ni počeli znači život građana grada Prijedora i Republike Srpske? Da li znate, ako se naši građani ne vakcinišu, bit ćemo izolovani i izopšteni iz zajednice savremenih evropskih zemalja? Da li znate da će ovo biti blokada i za našu privredu, naša preduzeća koja su izvozno orijentisana?”, navodi se u saopćenju.

Ističe se da Prijedor počinje plaćati cijenu partijskih kadroviranja u javnim preduzećima, s obzirom na to da se na rukovodeća mjesta postavljaju poluobrazovani kadrovi koji nemaju pojma o načinu funkcionisanja, pogotovo zdravstvenog sektora, koji su tu postavljeni po partijskoj podobnosti, a ne po stručnosti.

O tome su građani Prijedora već izrazili svoje nezadovoljstvo.

Pozivaju pravosudne institucije da otvore istragu o ovom slučaju, jer ovo u ovako teškoj situaciji borbe protiv Covida-19 graniči s krivičnim djelom.

“Pozivam da se utvrdi da li je neko namjerno prekinuo hladni lanac, da li je to namjerno uništenje vakcina, odnosno života građana. Najmanje što mogu da urade u ovom trenutku jeste da rukovodstvo Doma zdravlja podnese neopozivu ostavku. Pozivam sve građane, a i medije da traže na uvid diplome od svih imenovanih na pozicije direktora u javnim preduzećima u Prijedoru. Imajući u vidu ko je sve imenovan na pozicije direktora, bojim se da je ovo samo početak i vraćanje Prijedora 20 godina unazad”, stoji u saopćenju koje potpisuje Duško Ivić, potpredsjednik DNS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79