Da li će i Denis Stojnić dobiti kućni pritvor?

Tužilaštvo BiH predložit će kućni pritvor za uhapšenog MMA borca Denisa Stojnića, potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedbašić za “Avaz”.

Stojnić je uhapšen u subotu po nalogu Tužilaštva BiH. Sedam sati davao je iskaz tužicima koji rade na predmetima vezanim za Sky.

Prema informacijama “Avaza”, niko ko nije pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH nije izašao na mjere zabrane – kućni pritvor. Isto važi i za Stojnića. Pristao je na punu saradnju sa Tužilaštvom, a kako bi se branio sa slobode. To je nedavno isto uradio i njegov kum Elvis Keljmendi.

Kućni pritvor, uz saradnju s Tužilaštvom određen je i Fahrudinu Gačanoviću, pripadniku DKPT BiH, koji je također propjevao u ovoj instituciji. Osim Keljmendija i Gačanovića, ranije je pušten i Adis Prašović, inspektor MUP KS-a.

I Prašović je postao saradnik Tužilaštva. Nakon njihove saradnje, uhapšeno je nekoliko osoba. Svi se dovode u vezu s Sky aplikacijom.

Pitanje je sada ko će biti uhapšen nakon očite saradnje Stojnića s Tužilaštvom i ko ima razloga da strahuje, u FUP-u i OSA-i od dolaska pripadnika MUP KS na njihova vrata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79