Propjevao: Likvidirala je sa mnom, a i mene i muža varala je s drugim muškarcima

Odlučio sam da propjevam, volio sam Maju i htio da je zaštitim da ne ode iza rešetaka. Bio sam spreman da robijam sam. Međutim, saznao sam da me je varala s više muškaraca i zbog toga više neću da je štitim. Maja je, priznajem, bila moj saučesnik u masakru u kući Kazimirovića, izjavio je 35-godišnji likvidator iz Jabukovca Davor Pernić.

On je ovo ispričao policiji na dopunskom saslušanju, piše srbijanski “Kurir”.

Pernić je lišen slobode 7. avgusta na salašu porodice Kazimirović, u tom mjestu hicima iz pištolja on je likvidirao četiri osobe – Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Iako je Pernić policiji prvo rekao da je on sam odgovoran za masakr u ovom selu, tvrdeći da je to učinio zbog novca za liječenje „ljubavnice“, poslije nešto više od mjesec od zločina odlučio je da promijeni iskaz.

Istražiteljima je navodno kazao da mu je u četverstrukom likvidacijom pomagala upravo 25-godišnja „ljubavnica“ Maja B., inače supruga njegovog školskog druga, koja je zbog toga lišena slobode u četvrtak.

– Maja je u Kazimiroviće pucala iz puške koja je, baš kao i oružje koje sam ja koristio i koje posjedujem, pronađeno zakopano na salašu mog oca. Oboje smo tada nosili rukavice, ali u svom mobilnom telefonu čuvam prepisku s Majom koja može lako da potvrdi moje riječi. Saznanje da je bila s drugim muškarcima me je potreslo- navodno je Pernić ispričao istražiteljima.

Maja B. jučer je saslušana u Višem tužilaštvu u Negotinu, gdje je, kako saznajemo, priznala da je bila s Pernićem u vezi.

– Varala sam muža s njim, ali nemam veze s likvidacijom Kazimirovića – navodno je rekla privedena djevojka na saslušanju, nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo je naložilo da se obavi vještačenje njenog telefona kako bi se provjerile Pernićeve tvrdnje o njihovom međusobnom dopisivanju.

Mještani Jabukovca tvrde da nakon svega što se dogodilo nisu iznenađeni Majinim lišavanjem slobode.

– Maja je ranije pucala iz vatrenog oružja, nije to ništa novo. Uzevši to u obzir, Pernićeve tvrdnje se lako mogu pokazati kao istinite, ali istragu treba prepustiti policiji – pričaju mještani, prenosi “Kurir”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79