Proslava Bajrama u Sarajevu: Aktivirana eksplozivna naprava, napisana 92 prekršajna naloga

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) obavijestilo je javnost o dešavanjima zabilježenim 2. maja.

Kako je saopćeno, u 5.40 sati PU Stari Grad telefonom je obavještena da je od strane NN lica u ulici Hadžiabdinica bb, općina Stari Grad aktivirana nepoznata eksplozivna naprava.

– Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na prozorima stambene zgrade i na tri motorna vozila koja su bila u parkirana u neposrednoj blizini nastupila materijalna šteta. O navedenom obavješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevu. Zbog osnova

sumnje da je izvršeno krivično djelo iz člana 323 KZ FBiH (Izazivanje opće opasnosti) na licu mjesta izvršen je uviđaj od ekipe MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku izvršioca istog – navedeno je u saopćenju.

Također, istaknuto je da su u toku 2. maja policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, nisu podnijeli nijedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
Uručili su 92 prekršajna naloga, dok za lakše prekršaje nisu upozorili nijednog vozača.

– Iz saobraćaja su isključena tri vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola – navodi se u saopćenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79