Prošle godine Vranduk, ove godine Crnaja: Počela višesatna čekanja!

Na putu magistralnom putu M-17, između Konjica i Jablanice, zbog radova na tunelu Crnaja danas su zabilježene kilometarske kolone vozila, a čekalo se više od dva sata.

Kilometarski zastoji vozila izazvali su bijes kod vozača koji su bili iznenađeni zastojem, ali i među članovima Udruženja privrednika iz Jablanice koji su prošle sedmice na 15 minuta blokirali saobraćaj kako bi ukazali na moguće posljedice tokom radova na tunelu.

Tada su poslali upozorenje svim relevantnim institucijama na moguće posljedice i tražili jasno definisan plan radova kako ne bi došlo do neželjenih posljedica na širem području.

Predsjednik udruženja privrednika Jablanice Jusuf Džafić za Klix.ba kaže kako im do danas niko nije odgovorio, čime je pokazano da se na narod i njegove potrebe ne misli.

“Današnja situacija pokazatelj da vlast u ovoj državi običnog čovjeka i njegove potrebe ne zanima. Tako su bez ikakve najave postavljali semafore u tunelu prespajali struju, što je trajalo više od dva sata i dovelo do formiranja kilometarskih kolona vozila”, kaže Džafić za Klix.ba vidno razočaran stanjem na ovoj važnoj saobraćajnici.

Stanje je kako naglašava alarmantno i strahuje kako bi moglo dovesti do radikalnih poteza kod onih koji su direktno ugroženi ovakvim stanjem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79