Prošlo je 12 godina od ubistva Amara Mistrića: “Sve je bliži dan susreta, sine dragi…”

Jučer se navuršilo tužnih 12 godina od svirepog ubistva Sarajlije Amara Mistrića u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Sin, brat, prijatelj… Otišao je prerano, ni kriv, ni dužan. Monstrumi koji su mu oduzeli život Edin Vuk i Anel Herak osuđeni su na 16, odnosno 6 godina i osam mjeseci zatvora, s tim da je Herak dobio četiri godine za učestvovanje u ubistvu Mistrića i tri godine za pokušaj ubistva trudnice Nejre Varatan.

Na današnji dan ubijen Amar Mistrić

Herak je već nekoliko godina slobodan čovjek, često se šeta ulicama Čengić Vile gdje i danas živi porodica Mistrić. S druge strane, i Vuk će uskoro odslužiti svoju zatvorsku kaznu.

Povodom tužne godišnjice danas su se preko Facebooka oglasili Fuad Mistrić, otac ubijenog Amara i sestra Amara.

  • Rahmet ti duši, sine moj. Sve je bliži dan susreta, sine dragi. Danas, 13. augusta u 15 sati doći ćemo ti na mezar i proučiti fatihu. Vole te mama, sestra i tata – napisao je Fuad Mistrić, poznatiji kao Čarli.
  • Kao i svakog 13. augusta duša mi se preokrene naopačke, žudeći za zagrljajem koji je najbolji od svih. Nedostaješ svakog trena, iako godine prolaze svjetlosnom brzinom. O kako sam sretna što sam te imala, što sam učila od tebe i što ćemo se sresti opet. Amar Mistrić 13.08.2009. – 13.08. 2021. – napisala je Amara.

Amar Mistrić ubijen je 13. avgusta 2009. godine hicem iz pištolja u glavu u ugostiteljskom objektu u kojem je bio suvlasnik. Mistrić je najprije pretučen, a zatim mu je Edin Vuk pucao u glavu iz pištolja, piše radiosarajevo. Okrutno ubistvo se desilo pred očima više svjedoka, a razlog je bio taj što je Mistrić odbio poslužiti piće jer je odavno isteklo radno vrijeme ugostiteljskog objekta.

I Vuk i Herak su odmah poslije ubistva prebjegli u Hrvatsku u Omiš gdje su pokušali da traže utočište, ali su ubrzo deportovani u BiH.

Amar je u trenutku ubistva imao svega 23 godine.

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je danas Edina Vuka (24) na 16 godina zatvora za ubistvo Amara Mistrića, dok je Anel Herak (24) je kažnjen sa šest godina i osam mjeseci za nasilničko ponašanje i izazivanje opšte opasnosti. Saučesnici u ovom zločinu, Midhat Čajić (23) i Almir Bravo (24) dobili po šest mjeseci zatvora

Amar Mistrić (23), konobar i suvlasnik kafića ‘Ocho Rios’ ubijen je kad je 13 avgusta 2009. godine u kasnim noćnim satima odbio je da usluži pićem grupu mladića zbog čega su ga oni usmrtili hicem iz pištolja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79