Prostitucija u Mostaru: Jedna osumnjičena pobjegla u Ukrajinu, a druga na slobodi

Ukrajinke osumnjičene za međunarodno navođenje na prostituciju u lipnju su puštene iz pritvorske jedinice Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, gdje su boravile od 26. siječnja.

Kako je potvrdila odvjetnica Nada Dalipagić, koja zastupa Asju, utvrđeno je da je Natalija Načinkin u međuvremenu pobjegla u Ukrajinu.

Državni tužitelj Oleg Čavka na ročištu je povukao prijedlog za pritvor Asje zbog korektnog držanja.

“Inače, Tužiteljstvo BiH je 23. srpnja podiglo optužnicu protiv njih, a terete se da su od početka 2019. pa sve do 26. siječnja ove godine na području Mostara i Banje Luke, djelujući zajedno i u međusobnom dogovoru, organizirale grupu ljudi radi vršenja kaznenih djela međunarodno navođenje na prostituciju i međunarodna trgovina ljudima”, prenosi Avaz.

U optužnici se navodi da su optužene, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, vrbovale strane državljanke, uglavnom s područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodile u BiH, pronalazile smještaj i iskorištavale radi pružanja seksualnih usluga za novac, što je kod nekih od žrtava dovelo do teških posljedica po tjelesno i duševno zdravlje.

Uskoro će biti raspisana međunarodna tjeralica za Natalijom Načinkin.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79