Prostitucija u Prijedoru – Aferu zataškavaju opoziciona političarka i otac jedne od djevojaka koji je i kriminalistički inspektor?

Tubin je potvrdio da će Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a predati pisane informacije kojima navodno raspolaže, a Lukač je obećao brzu reakciju i istragu

Poslanik Socijalističke partije Srpske iz Prijedora Milan Tubin tražio je od Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a odgovore na pitanja u vezi s aferom zataškavanja prostitucije u gradu na Sani. Po kuloarima se nekoliko dana priča o ovoj aferi, ali je tek Tubin, doduše bez dokaza, prvi javno progovorio o elitnoj prostituciji u Prijedoru tvrdeći da aferu zataškava “jedna opoziciona političarka u pokušaju”.
Ko koga liječi?

– Tu se nalazi Sportsko-tehnički centar čiji vlasnik angažuje sve djevojke. On iznajmljuje stan iznad kafića. Policija je obavila informativni razgovor sa svim osobama, privodila je neke pojedince. Ali sve se svodilo na informativni razgovor. Građani sumnjaju u to da to zataškava jedan političar, rekao je Tubin.
Tubin je potvrdio da će Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a predati pisane informacije kojima, navodno, raspolaže. On je rekao da će u narednim danima imati više informacija i da će ih podijeliti s građanima Srpske.
– Aferu zataškava jedna opoziciona političarka u pokušaju koja tvrdi da liječi jednog visokog činovnika policije. Mislim da se preziva Ivanić. I na taj način on rješava probleme u gradu Prijedoru, jer je u direktnoj vezi sa svim akterima dešavanja. Sve ću vam obrazložiti u kakvim je ko vezama, rekao je Tubin.

Prijedor: Nova afera na pomolu

U policiji kažu da zvaničnih bilješki o ovome nema. Na društvenim mrežama ova informacija se pojavila prije nekoliko dana, ali svi pokušaji da se ona provjeri i potvrdi su propali. Nezvanično saznajemo da Policijska uprava Prijedor nema nijednu bilješku o ovom slučaju. Navodno je sve zataškao otac jedne od djevojaka koje se nalaze u centru ove afere. Prema nepotvrđenim informacijama, otac te djevojke je i kriminalistički inspektor.
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač zamolio je Tubina da mu sve navode o ovoj aferi dostavi pisanim putem. Lukač je istakao da će sve biti brzo provjereno nakon što dobiju potrebne informacije.
– Ja ću svakako s direktorom i načelnikom PU Prijedor učiniti sve što je potrebno da to u potpunosti razriješimo. Niko unutar MUP-a RS-a neće bilo šta da zataškava. Ne interesuje me politički uticaj bilo koje stranke. Policija će uraditi svoj posao u skladu sa zakonom. Dajte nam podatke, pa da završimo posao, poručio je Lukač.
Portparol Policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević rekla je da će policija ispitati Tubinove navode. Imajući u vidu da je, dodala je ona, poslaničko pitanje postavljeno 22. juna na sjednici Narodne skupštine, policijski službenici će u skladu sa zakonskim ovlašćenjima detaljno ispitati navode Milana Tubina.

Policija u akciji

Nakon što je na sjednici Narodne skupštine RS-a otkrio aferu u Prijedoru, Tubin se žestoko obračunao i s dojučerašnjim stranačkim kolegom Milanom Radovićem. Tubin je optužio Radovića da ga je pokušao udariti i da mu je prijetio.
– Pokušao je da me udari glavom, prijetio mi je i nazivao me pogrdnim imenima. Ovo je nedopustivo, ali neka se zna o kakvom čovjeku i nasilniku je riječ. To je monstrum i zato pozivam nadležne službe da reaguju, rekao je Tubin za Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79