Protest grupe ‘Pravda za Davida’ ispred suda u Banjaluci: Napadač glumi žrtvu

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci se danas održava glavna rasprava u predmetu koji se vodi protiv pet članova neformalne grupe “Pravda za Davida” zbog protesta održanih 25. decembra 2018. godine. Ispred suda sada brojni članovi grupe iskazuju nezadovoljstvo.

Oni su došli da pruže podršku “saborcima” iz grupe “Pravda za Davida”, a vlastima i policiji su poručili “Vi ste napali nas, a danas glumite žrtve”. Također sa sobom nose i fotografije sa protesta na koje je upala i policija te rastjerala demonstrante.

Nakon tih posljednjih protesta u toj godini, podignuta je optužnica protiv pet osobe zbog napada na službene osobe, a svemu je prethodila policijska akcija rastjerivanja okupljenih koji su tražili istragu i istinu o smrti Davida Dragičevića.

Optuženi za napad na službene osobe su Miljan Kovač, Nemanja Graorac, Petar Perduv, Rade Šljivić i Borislav Zeljić, a iz grupe kažu da je jedina istina to daje policija taj dan izazvala incidente i napala građane, a ne građani policiju.

Ovo je ista ona situacija gdje napadač glumi žrtvu. Stop policijskoj represiji i diskriminaciji – poručili su iz grupe uoči današnjih protesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79