Protest ispred zgrade Općina Kalesija: “ZAUSTAVITE DOKTORA ZLOĆKA”

Sead Šehić – Šeha, dugogodišnji uposlenik JZU Dom zdravlja Kalesija, protestestuje ispred zgrade Općina Kalesija noseći transparent NAČELNIČE ZAUSTAVITE DOKTORA ZLOĆKA.

Kako saznajemo, Šehin protest je usmjeren protiv direktora kalesijskog Doma zdravlja, Muhameda Osmanovića. Kako nezvanično saznajemo, on je i ranije pisao dopise općinkom načelniku i vijećnicima OV Kalesija, kao i Upravnom odboru DZ, u kojima se žalio na uslove rada, skrećući pažnju na to da radi mnogo više sati sedmično od maksimalne norme propisane zakonom.

Pošto mjesecima niko ne reaguje na njegove apele, Šeha se odlučio na (ne)popularan čin protesta, koji je i ranije najavljivao.

Iako svaki vid protesta pojedinca ili grupe bude okarakterisan kao “naručen od neke političke opcije”, u ovom slučaju protiv direktora koji je imenovan od strane SDP-a, bivši vijećnik i dva puta u pokušaju za načelničku poziciju, ili pak protiv načelnika i njegove “Nezavisne liste”, sa kojom diktira sve događaje u Kalesiji u aktuelnom mandatu. Šeha je i ranije protestovao, ponajviše protiv SDA-ovih funckionera, pa njegov protest svakako možemo okarakterisati kao protest protiv događaja i pojedinaca.

Svakako da se postavlja pitanje, koliko građana ima sličnih problema kao Sead Šehić, a na ovakav čin se ne usuđuju zbog eventualne osude javnosti, ili zbog nekog svog bližnjeg, koji zbog njihovog protesta mogu imati problema, što je naslijeđena praksa koju i aktuelna vlast primjenjuje u svojoj “vladavini”, koju, kada se podvuče crta, ne krasi ništa osim upošljavanja svojih kadrova, ne libeći se i “izmisliti” radno mjesto u nekoj od javnoh ustanova/preduzeća u Kalesiji, preniosi NKP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79