Protest studenata u Sarajevu: Nastave na fakultetima medicinske grupacije ni danas nema

Nakon što je Nastavno-naučno vijeće Medicinskog fakulteta, s dekanesom Semrom Čavaljugom na čelu, još u oktobru donijelo odluku da do daljnjeg obustave izvođenje nastave na fakultetima medicinskih nauka, studenti su danas donijeli odluku o protestima iako je jučer rečeno da će doći do deblokade nastave.

Naime, studenti Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih nauka ističu da nisu igračke te da neko mora odgovarati zbog čega nisu imali nastavu više od mjesec dana, prenosi Avaz.

– Puno toga smo propustili. Možda je ova odluka donijeta sinoć upravo zbog protesta. Mi samo tražimo da se ispuni naše pravo na obrazovanje – istakao je Amar Kolašinac, student Farmaceutskog fakulteta, jedan od organizatora protesta.

Studenti su se okupili u velikom broju ispred Rektorata. U 11:55 sati krejuli su prema Vladi KS gdje se trenutno nalaze.

U svojim govorima studenti tvrde da nastava na fekultetima medicinske grupacije ni danas nije počela, iako je s Medicinskog fakulteta jučer najavljeno da će nastava danas početi.

Kratko su se zadržali ispred zgrade Kantonalne vlade i u pratnji policije uputili se prema Medicinskom fakultetu.

Nakon kratkog zadržavanje ispred Vlade KS, studenti su se zaputili prema Medicinskom fakultetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79