Protest u Novom Sadu, građani poručuju: „Sve mora da stane”

Foto: 021.rs

U Novom Sadu u Srbiji se održava protest “Sve mora da stane” u organizaciji više opozicionih partija i organizacija.

Nakon skupa na Trgu slobode, nekoliko hiljada okupljenih građana krenulo je u komemorativnu šetnju.

Na početku kolone je veliki transparent “Sve mora da stane”.

Kolona je krenula Jevrejskom ulicom, zatim Bulevarom oslobođenja, Maksima Gorkog, a trenutno je kod Skupštine Vojvodine.

Problem je što policija ne obezbjeđuje šetnju, tako da pojedini vozači automobila pokušavaju da prođu prije blokade.

Milenko Vujić iz Mosta solidarnosti zahvalio se na početku svima koji su došli na skup čija je namjera da se izrazi saosjećanje i solidarnost sa porodicama nastradalih u Beogradu i Mladenovcu, prenosi 021.rs.

Potom su prisutni minutom šutnje odali poštu žrtvama.

“Puno bola i tuge se nagomilalo u posljednje vrijeme. Previše osjećaja nepravde, gnjeva i očaja je u našim grudima. I zato danas moramo da pustimo krik i vapaj da sve mora da stane”, rekao je Vujić i pozvao prisutne u komemorativnu šetnju do Varadinskog mosta.

Na mostu će okupljeni poslati cvijeće Dunavom za Beograd.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

U Srbiji se dogodila još jedna tragedija dan nakon masakra u Beogradu. U pucnjavi u Mladenovcu Uroš B. je u četvrtak, 4. maja, oko 23 sata ubio osam osoba, a ranio 14.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

 

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79